Laryngodent  
<< Vissza a főoldalra
   
 
Tapasztalja meg a különbséget!
Tapasztalja meg a különbséget!
Bal elválasztó
Korszerű berendezések
Korszerű berendezések
Bal elválasztó
Barátságos környezet
Barátságos környezet
Bal elválasztó
Bal elválasztó
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!
Rendelőnkben a legjobb minőségű anyagokat és eszközöket használjuk:
Közép elválasztó
 Pipa A-dec kezelőegység    A-dec = élvonal, minőség, presztízs.

 1. Rendelő: A-dec 500 fogászati kezelőegység

 Az A-dec International Inc. USA piacvezető fogászati cégének a csúcsmodellje. Maximális komfort a beteg és az orvos számára. Csúcsmegoldások a kényelem és a funkció szolgálatában. A lámpa vetített fényének köszönhetően a beteg szemének kisebb terhelést, az orvosnak jobb megvilágítást biztosít. A páciens anatómiájával és mozgásával szinkronizált alátámasztás. 16 programozható memóriával rendelkező fogászati egységkészülék, mely gyárilag elő van készítve a jövőben megjelenő új technológiák beépítésére.

 2. Rendelő: A-dec Performer fogászati kezelőegység
Közép elválasztó
 Pipa Fogászati röntgen

 Pontos képet alkot a fogak jelenlegi állapotáról és megmutatja a lehetséges gyulladásokat, rendellenesen növő fogakat, rendellenes csontszerkezeteket, cisztákat. Gyökérkezelés közben több röntgenfelvétel készítése is szükséges. Továbbá a fogínysorvadás, vagy éppen a fogínyvérzés okai is felderíthetőek, a ki nem nőtt fogak elhelyezkedéséről, a bölcsességfogakról is fontos információkat szolgáltat.
Terhesség során a fejlődő magzat a sugárzásra érzékenyen reagál, a korai fázisban akár fejlődési rendellenességet is okozhat, ezért terhesség ideje alatt nem ajánlatos röntgenfelvételt készíteni.
Közép elválasztó
 Pipa Orál kamera

 Az orál kamera lehetővé teszi a fogorvosnak és legfőképpen a páciensnek, hogy a fogakat közelről megfigyelhesse. A modern technikának köszönhetően a pontos diagnózis felállítása érdekében még a kezelés megkezdése előtt meg tudjuk mutatni a páciens teljes fogsorát egy képernyőn keresztül a szájba vezethető kamerával.
Az orál kamera egy kicsi, pálca alakú kamera, amely azonnal kivetíti az adott területet egy monitorra, olyan nagyításban, melyben a fogak tökéletesen megfigyelhetőek. A kamera LED-es megvilágításának köszönhetően a szabad szemmel kevésbé látható elváltozások is könnyen felismerhetők. A felbontása olyan mértékű, hogy jól láthatóvá teszi a fogkövet, az ínygyulladást, a fogszuvasodást, letört vagy elszíneződött fogat, a fognyaki kopást, illetve a szájüregi nyálkahártya eltéréseit.
A kamerával digitális fotók is készíthetők, amellyel archiválni lehet az elváltozásokat illetve a sikeres kezelés végeredményét.
Közép elválasztó
 Pipa Apex lokátor

 Az apex lokátor egy elektronikus bemérő eszköz, amely a gyökércsatorna hosszának meghatározására szolgál. Használata elengedhetetlen a gyökérkezelés során, segítségével történik a csatorna hosszának meghatározása. Az eszköz két elektródot tartalmaz, az egyiket a szájüregi nyálkahártyához érintjük, a másikat pedig a gyökércsatornába helyezett műszerhez kapcsoljuk. A csatornában lévő műszer megfelelő pozícióját a készülék hangjelzéssel jelzi, illetve kijelzőjén mutatja. A pontos gyökércsatorna hossz megállapítása alapvető fontosságú a jó gyökértömés elkészítéséhez. Az eszköznek számos előnye van: pontos és gyors hosszmeghatározást tesz lehetővé, nem jelent sugárterhelést, ezért kismamáknál is alkalmazható.
Közép elválasztó
 Pipa Fogkő eltávolítás ultrahangos depurátorral

 Az ultrahangos depurátor a fogzománcot nem károsítja. A készülék működő vége rezgőmozgást végez, ezáltal a fogkövek a zománc károsítása nélkül lepattannak a fogfelszínről. A rezgőfej által felvett hangrezgések hatására légbuborékok képződnek. A légbuborékok hatására a fogkövek szétesnek. A beavatkozás az Ön kérésének megfelelően, érzéstelenítés nélkül vagy helyi érzéstelenítésben is történhet. Az ultrahangos kezelést követően a fogfelszíneket abrazív pasztával és speciális kefékkel, gumiharangokkal simára polírozzuk. A sima felszínek csökkentik a lepedék megtapadásának lehetőségét.
Közép elválasztó
 Pipa 3M fényrekötő tömőanyag (fogszínű tömés)

 Ez az egyik legkiválóbb minőségű amerikai kompozit tömőanyag, mely front- és rágófogak helyreállításához, csonkfelépítéshez egyaránt alkalmas. Jellemzői: kiváló kopásállóság, kimagasló esztétika, hosszútávon is sima felszín, minimális polimerizációs zsugorodás, kiváló polírozhatóság.
Közép elválasztó
 Pipa Vérzéscsillapítás bipoláris, nagyfrekvenciás elektrokauterrel

 Mi nem az általánosan elterjedt egyenáramú elektrokautert használjuk. Ez ugyanis a kezelni kívánt lágyrészhez érintve annak csak a felületét hevíti, ezért nem optimális folyamatos egyenletes vágásra, ill. vérzéscsillapításra. A modern nagyfrekvenciás kauter nem felhevített, izzó véget alkalmaz, hanem elektronáramot, mely nem a felületen éget, hanem a célzott terület egészén folyamatosan és egyenletesen fejti ki hatását. Ez sokkal kíméletesebb a szövetekhez a hagyományos hőhatáson alapuló kauterizációval szemben.
Közép elválasztó
  PipaPurgonizer légtisztító

 A Purgonizer az ózont használó levegőfertőtlenítő készülékekkel szemben teljesen ártalmatlan az emberi szervezetre. A levegőben és a tárgyak felületein elhelyezkedő vírusok, baktériumok és gombák 99,9%-át elpusztítja, inaktiválja. A fogászati fúró és az ultrahangos depurátor (fogkő eltávolító) használata során aeroszol képződik, mely tartósan jelen van a rendelő légterében. Ezek az apró vízcseppecskék vírusokat, baktériumokat, gombákat képesek szállítani. A Purgonizer által képzett pozitív és negatív ionok a légtérbe jutva semlegesítik az ott előforduló mikroorganizmusokat. A Purgonizer cold plasma system ion klaszterek kibocsátásával a helyiség levegőjét és felületeit az emberi szervezetre ártalmatlan módon nagy hatékonysággal sterilizálja.
Technikai háttér 2
Közép elválasztó
  PipaAJAX SP1000 elszívó rendszer

 Az AJAX SP1000 ultra erős levegőelszívó rendszer a beteg és az egészségügyi személyzet számára egyaránt biztonságossá teszi a fogászati ellátást. A fogászati fúró használata és a fogkő eltávolítása során aeroszol képződik, mely a kezelés után órákig apró cseppecskék formájában lebeg a levegőben. Az aeroszolban több óráig életképes marad az esetlegesen jelenlévő koronavírus (SARS-CoV-2). Az AJAX SP1000 megszünteti az aeroszol légtérbe jutásának lehetőségét. Ezen túlmenően a készülék nem csak elszívja a levegőt a munkaterületről, hanem sterilizálja is azt. Háromrétegű HEPA szűrővel és zártrendszerű UV lámpával rendelkezik, melyek blokkolják és megsemmisítik a készüléken átáramló baktériumokat és vírusokat.
Technikai háttér 3
 
Az oldal tulajdonosa Laryngodent Team Kft.  Minden jog fenntartva!